Suntem deja in luna decembrie, o luna plina de bucurie si sarbatoare. Se apropie cu pasi repezi Craciunul si Anul Nou, asa ca trebuie sa le intampinam cum se cuvine. Fiecare familie ar trebui sa fie intr-o casa curata, aerisita si plina de lumina, in mijlocul careia vegheaza bradul impodobit. Intotdeauna, ceea ce tine de cadouri si decorare sunt activitati mult asteptate. In schimb, activitatile de curatenie sunt neplacute, pentru ca implica timp si efort. Noi, cei de la House Keeping Baia Mare insa, va dam cateva sfaturi in ceea ce priveste organizarea curateniei.

Plan de organizare pentru curatenia de Craciun!

Curatenia de Craciun si cateva sfaturi de care ar trebui sa tii seama
Mai intai, planificati aceste activitati gospodaresti care tin de pregatirea casei pentru sarbatori cu cel putin o saptamana inainte. Voi stiti mai bine, in functie de marimea locuintei voastre si a frecventei cu care faceti curatenie pe parcursul anului. In acest fel, veti avea suficient timp pentru a pune totul la punct, astfel incat sa nu va aglomerati in ultimele zile. Acelea sunt pentru ultime cumparaturi, cadouri si pregatit bunatati pentru sarbatori.

Ce pasi ar trebui sa urmati pentru a termina rapid curatenia de Craciun!

1. Sfatul cel mai bun e sa apelati la o firma de curatenie. House Keeping Baia Mare va scapa de munca ce trebuie sa o depuneti pentru a face curat. Daca echipa noastra nu mai are timp sa vina la voi, urmati pasii de mai jos.

2. Luati o cutie goala suficient de incapatoare, faceti un mic inventar al obiectelor pe care le veti inlocui cu unele de sezon. Pentru a face totul mai amuzant, puteti implica toata familia intr-o competitie. Cine gaseste 5 obiecte de inlocuit primeste un desert / fruct.

3. Al doilea pas consta in aspirarea covoarelor si a diferitelor materiale textile de pe mobila. Este bine de stiut ca cele pufoase pot cauza alergii daca nu sunt curatate corespunzator. Scuturati bine aceste materiale, deoarece printre firele tesaturii se pot ascunde acarieni, praf sau alte impuritati.

4. Urmeaza curatarea tuturor suprafetelor lucioase din casa. Aici vorbim despre geamuri si oglinzi, faianta, gresie si la sfarsit, parchet si mobila lacuita.

5. La final, schimba asternuturile iar daca vreti o casa festiva, puteti achizitiona perdele cu imprimeuri inspirate din atmosfera Craciunului.

5. Dupa ce treceti de toate aceste etape, ajungeti la partea placuta, decorarea casei si a bradului. O puteti considera o rasplata pentru tot efortul depus pentru curatenie. De acum sunteti aproape gata si va va fi mult mai usor sa duceti totul la bun sfarsit.

Cand sa nu faceti curat

Avand in vedere faptul ca suntem in postul Craciunului, este bine sa va uitati si pe calendar cand va organizati activitatile gospodaresti. Evitati sa faceti curat in zilele de sarbatoare notate in calendar cu o cruce rosie. Nici in zilele de duminica ori in Ajunul Craciunului nu e indicat sa faceti curat.

Acum ca ati aflat cum sa va organizati pentru a termina in timp util curatenia de Craciun, puteti planui de acum zilele de facut curat. Echipa House Keeping va ureaza Sarbatori Fericite!